Bøger vi har læst

image

Living On The Volcano udkom i sommers, efter tidligere LFC manager, Brendan Rodgers havde været under massiv pres for at miste sit job, efter endnu en underpræsterende sæson, kulmineret med det beskæmmende 6-1 nederlag til Stoke City.

Michael Calvin har ikke kun talt med Brendan Rodgers om dette men også meget mere. Om det pres han føler. Om den stolthed han føler ved at være LFC manager. Om den filosofi han har. Om hans måde at se det at være manager på. At være leder. At miste sine forældre. Sin hustru. At se sin søn i retten, alt i mens man er manager for en af verdens største fodboldklubber. Man kan ikke, nu hvor Rodgers sidder på stranden og slikker sine sår i Malaga, oven på fyringen fra LFC, undgå  at have ondt af ham. Også selvom han også i denne bog, af og til lyder som en HR konsulent. Som om han læser op af en manual. Alt dette får Calvin med på fornemmeste vis.

Calvin får via samtaler med mere en 20 managers indfanget essensen af det at være manager på tværs af alle 4 engelske divisioner og dertilhørende spilopfattelser og fodboldfilosofier er et uhyre ensomt job, fuld af paranoia og magtkampe. Og pres! Pres indefra! Pres udefra! Ikke just noget misundeligt erhverv!

Det er en fascinerende og velskrevet indsigt ind i erhverv der foregår i en surrealistisk verden, hvor 20 årige tjener mere end små afrikanske lande, og historier skal sælges hver dag i alle døgnets 24 timer alt i mens personen med alt ansvaret skal få 11 mand til at tænke på alle mulige andre end dem selv, samtidig med at han skal skaffe 3 point og være tro mod sig selv. Lyder ikke nemt vel! Men de gør det. Disse fyre her. De gør det igen og igen. Trods fyringer. Trods familien lider under det. Trods helbreddet lider under det. Trods sindstilstanden lider under det. De gør det, fordi de er afhængige af den lørdag eftermiddag kl 16, hvor alt det klikker. Hvor alt går op i en højere enhed. Hvor alt bliver til en drøm! Ligesom vi andre er afhængige af den!

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *