Bøger vi har læst

 

John Niven`s bog Kill Your Friends er lige blevet filmatiseret i hjemlandet England. Dog ikke til specielt gode anmeldelser.

Bogen er dog en helt anden størrelse. En overrumlende, sort, surrealistisk, makaber og ikke mindst hysterisk morsom størrelse.

Før John Niven, besluttede sig for at hellige sig forfatterlivet på fuld tid, arbejdede han som A&R ( den del af en pladeselskab, med opgave for at finde nye talenter og medvirke til udviklingen af selskabets artister), for London Records og Indepediente. Så han ved fra første parket, hvordan livet, arbejdsgangen og tilstanden har været i musikbranchen især i England i 90erne under Cool Britiania, hvor kokainen flød i gaderne og albums solgte 300.000 om ugen. Vildt ikke?

Kill Your Friends foregår i 1997 i England. Hovedperson Steven Stelfox arbejder som A&R medarbejder på et stort pladeselskab i London, men grundet et overdrevent forbrug af kokain, prostituerede og en nykøbt lejlighed, der er ved at blive opgraderet, har han brug for en større stilling, med mere ansvar, med bedre løn, større bonus, med ukritisk adgang til repræsentations kontoen. Derfor i en rus af stoffer og vanvid følger vi Stelfox på arbejde hvor han desperat forsøger at signe de nye Spice Girls el. Oasis og samtidig makabert både myrder og får fængslet sine kollegaer og overordnede. Druk, sex og stoffer er altid et valg Stelfox træffer, når vi følger hans hærgen på branchekonferencer verden rundt. Vi får indblik i hans hjerne, meget lig American Psycho, og det er en hjerne der hader alle andre steder i England end London, kvinder, folk af anden etnisk oprindelse, musik og forbrugerne. Det er naturligvis satire, men hele tiden med den underlæggende tone, at selvklart har Niven skruet op for charmen og vanviddet i beskrivelserne af musikbranchen dengang, men stadigvæk gjort så tilpas realistisk at man sidder tilbage med følelsen af, at noget af det rammer plet. Og hvis blot en brøkdel af tingene rammer plet, så er der kun ét af sige.

This Is Hardcore!

 

 

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *