Bøger vi har læst

Denne skribent har netop færdiggjort Straight White Male af John Nieven. Den anden bog, inden for en kort periode jeg  har læst af John Niven.

Vi er i velkendt Niven territorium.  Den succesfulde og borderline narcissistiske irske forfatter, Kennedy Marr, med litterære priser og bestsellerbøger bag sig, er residerende i Hollywood, hvor han finansierer sit ret imponerende alkoholforbrug og sin ligeså imponerende libido, ved at skrive filmmanuskripter. Desværre er der også en skattegæld der lurer. Ikke at den påvirker Marr, besynderligt meget, men mere alle dem omkring ham, der skal forsøge at styre og koordinere hans karriere – og kredit nota. Det er ret dyre vaner forfatteren har, skal det tilføjes. Ingen smalle steder.

Heldigvis vinder Marr en(dnu) prestigefyldt litterær award + dertilhørende stor pengesum, dog med den indebygget betingelse, at han skal agere gæsteprofessor på det universitet som har stiftet prisen og dermed undervise 20 håbefulde forfattere. Ikke just noget Kennedy Marr nogensinde har stilet efter, skal det hurtigt her tilføjes. Ydermere kompliceres tingene ved, at ved samme universitet arbejder Marr´s ekskone og moderen til hans eneste, nu 16 årige datter. Sprængfyldt konfliktniveau trædes der ind i her og hysterisk morsomt på én og samme gang.

Hvad bogen ender op med, skal det ikke røbes her, men hele vejen igennem er bogen fyldt med surrealistiske og bidende morsomme beskrivelser af Kennedy Marrs ego hærgen gennem alt og alle. Ingen kan som Niven beskrive den sølle egocentriske mand, der aldrig helt blev voksen. At Straight White Male ikke endnu er kommet på dansk, er en fandens skam, for der vil helt sikkert være et publikum derude, for Nivens skriverier.

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *