Mesterskabsjomfru

I går på et af podcast kollektivet The Anfield Wraps mange shows, leverede chefvært Neil Atkinson en solotale, der fik denne signatur op af stolen. Det er de bedste 50 kr om måneden I kan give ud. Jeg lover.

Emnet for showet “TAW Unwrapped” gik på, hvad målene for resten af sæsonen burde være for Liverpool FC. Med semifinaler i Liga Cuppen i horisonten, med Europa League derude et sted også, samt FA Cuppen, og så selvfølgelig ligaen. Mesterskabet. Det fordømte mesterskab. Det forbandet mesterskab.

Neil talte hurtigt og intensivt om at han er ligeglad med Liga Cuppen. Ligeglad med Europa. Ligeglad med FA Cuppen. I en sæson, hvor det formodes at det engelske mesterskab vindes med en lav pointscore, hvor alle tager point fra alle, bør og skal Liverpool være med i mesterskabssamtalen, ellers ville han være helt og aldeles rasende. Nederdrægtig rasende.

Jamen “Liverpool eksisterer for at vinde trofæer” vil argumentet lyde. Nej fandme nej! Liverpool eksisterer for at vinde mesterskabet.  Det er min føderet. Det er hvad jeg blev lovet, da jeg kom til den her verden i 1978 og Liverpool var det bedste hold i England. Det er hvad Neil blev lovet, da han kom til den her verden i 1981, og Liverpool var det bedste hold i England.

Og det er en skandale, en vaskeægte skandale at jeg ikke har oplevet det siden, jeg var 12 år. For det tæller sgu ikke. Det er som ung mand, som voksen at det tæller. At det virkelig betyder noget. Jeg er mesterskabsjomfru! Neil er mesterskabsjomfru. Flere generationer af Liverpool supportere fra 42 år og nedefter er mesterskabsjomfruer. Det er fandme tragisk. Jeg havde fandme end ikke kysset min første pige, dengang Liverpool sidst blev mestre For Fuck`s Sake!

En af mine gode venner, der er 42 år, og har holdt med Manchester City hele sit liv, er disse år et sandt omvandrende studie af rationale og zen balance. Hvorfor? Fordi han har fået taget mesterskabstrykket mens han var voksen og det betød hele verden. Jeg derimod? Jeg er en omvandrende indebrændt og følelsesmæssigt afstumpet gaffel i en verden af suppe. På grund af det forbandet mesterskab og Liverpools utallige skuffelser.

Det er derfor, mens der bare er skyggen af en chance i denne sæson, at Liverpool udelukkende skal satse på ligaen. På mesterskabet. For der fandme ikke noget hold, der har bygget videre ved at vinde Liga Cuppen og i sæsonen efter vundet mesterskabet. Spørg bare i Birmingham eller Swansea. Spørg bare sidste års vindere fra Chelsea, ha!

Så der skal spares spillere mod Stoke. Der skal spares spillere mod Exceter. Der skal spares spillere mod Augsburg and so on and so forth. For i en sæson, hvor ingen  gider at være mestre, hvor alle er middelmådige, skal Liverpool slå sig selv halvt ihjel i jagten på at blive det. Intet andet. Og fejler det, så er der en god chance for at vi lander i top 4 alligevel.  For satser du på top 4 er der en god chance/risiko for at du lander i top 6 and so on and so forth.

Derfor håber jeg – men tvivler – på at administrerende direktør Ian Ayre eller en anden fra direktionen har sat sig ned med verdens bedste  manager og alle tiders fyr Jürgen Klopp og fortalt hvad det fandens mesterskab betyder, og at selvom det er usandsynligt, så er det fandme ikke helt urealistisk at det kan nåes endnu i den her sæson, med alle de point der bliver spildt på gulvet af alle hold. Men at det kræver fokus udelukkende er på ligaen, og at han nedprioriterer alle de andre kampe. Men han gør det ikke Ian Ayre, den Harley Davidson elskende nar. Nej hans fokus, er udelukkende på sponsoraftaler, tv penge, UEFA og alt andet der ikke har en fløjtende skid at gøre med det forbandet mesterskab.

For det kræver en stime. En stime af vundne kampe. Ude såvel som hjemme. Og netop det kræver at LFC begynder at putte bolden i modstanderens mål, og det kan de passende begynde på, ved at putte de spillere der scorer de mål, og har en historik med det, på banen i ligakampene! Og så være ligeglad med filosofi og spillestil. Det kan fandme komme bagefter.  For det behøver ikke at være kønt. Det behøver ikke at være skønt. Det behøver kun at være mål. Masser af mål i modstandernes net.

For næste år lander Pep Guardiola i den lyseblå halvdel af Manchester og både de, Chelsea og Manchester United vil bruge Joakim Von Ands pengetank for at tiltrække de bedste spillere, hvilket vil betyde at den samlede pointscore for et mesterskab næste sæson vil være høj. Og det minimerer Liverpools chancer, især med ejerne i Boston og deres forpulede  svime over ungdom og statistik.

Så hvad gør Liverpool? De kan for fanden i helvede begynde med at vinde overbevisende i Sunderland i aften. Så meget kan man da forlange.

Onwards and upwards!

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *