Heart as big as Liverpool.

‘Cos you were there for me
Oh, and you set me free
To be what I want to be
With dignity

Heart as big as my hometown
Lay me down by water cool
Heart as big as the city
Heart as big as Liverpool

 

Ikke just nogen hemmelighed, at med ret stor afstand, er de fleste af denne signaturs favorit kunstnere fra Manchester, hvilket jo besværliggør tingene en anelse, når ens hjerte tilhører Liverpool, både byen og dens røde fodboldhold. Og bestemt ikke nemmere, når som i eftermiddag, at Liverpool skal møde deres største rivaler holder til godt en  times kørsel på M62 og går under navnet Manchester United.  Heldigvis, og med rette, er de fleste af de Manchester bands – og solister, jeg holder af lyseblå.

I bogen Liverpool og Os,  der lander senere på året forsøger denne signatur, at sætte ord, på hvorfor man hovedkuls forelsker sig i en by og ikke kun et fodboldhold. Hvad det er med Liverpool som by, og hvorfor den sætter sig i sjælen og ikke forlader én. Jeg drømmer mig ugentligt tilbage.  Ikke mindst i dag.

I bogen prøves der også at sætte mange flere ord, på hvad der adskiller Liverpool og Manchester bands, noget man generelt både kan overføre til forskellen på fodboldklubberne og byerne generelt.

Manchester er en by der er søbet ind i en essens af coolness og swagger. En gudsgivet tro på at ens fødselsret er at være ophøjet til at udrette store ting – og samtidig se godt ud i processen. Og når så samtidig at både ens fodboldklubber og bands mere eller mindre har sat dagsordenen og de største fodaftryk i England generelt, de sidste 30 år, er det svært at bevare jordforbindelsen.

Liverpool er en ø. En stor ø. En by, der både tager sig selv alvorligt, og bestemt ikke gør det. Er det noget man i Liverpool foragter mere end noget andet, så er det selviscenesættelse, falsk fremstillen og humorforladt positionering.  Bands i Liverpool, er mere eller mindre komplet ligeglade med hvad pressen i London mener om dem, eller om der står en stor europatour og venter i kulissen, hvis ikke deres familie og venner kan lide det de laver. De laver først og fremmest musik for dem selv og deres venner og familie. Hvad der sker uden for øen Liverpool, har mindre betydning.  Hvilket også har gjort, at Manchester bands, har haft langt større gennemslagskraft både i England og europa generelt, da deres outlook har været bredere.

Èt af sikkert. Der er en rivalisering byerne i mellem. En nådesløs rivalisering. Og centralt i alt dette, står altså opgøret mellem Liverpool FC og Manchester United.

Come on you mighty redmen, let´s twat these manc bastards!

 

 

 

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *