Dave Fallows, Barry Hunter, Ian Ayre, Michael Edwards, Mike Gordon

 

Hvem er disse fyre, vil du helt naturligt spørge dig selv. Well, de er medlemmerne af Liverpools – nu – notoriske transferkomite. Altså den gruppe personer, der har købt og solgt LFC spillere de sidste tre år, og været medvirken til at det hold, Jürgen Klopp skal forsøge at vride et eller andet ud af, fremstår på ingen måde som et hold der er bæredygtigt, i den form for fodbold som Jürgen Klopp praktiserer, eller nogensinde bliver det. Dertil er der simpelthen for mange spillere der enten ikke er gode nok, eller ikke passer ind i Jürgen Klopp spillestilen. Så meget kan vi konkludere efter tyskerens første 100 dage som manager.

Det ansvar, og det ansvar alene, bærer tidligere manager Brendan Rodgers og de nævnte medlemmer af transferkomiten. Bare det faktum at ledende direktør Ian Ayre og FSG præsident Mike Gordon er medlemmer, er surrealistisk. Jeg har endnu ikke forstået hvad der kvalificerer disse til at have en mening om, eller endda foreslå transferemner.

Ydermere må transfer succesraten eller mangel på samme tale for sig selv, og derfor er det svært at forstå at Hunter, Edwards og Fallows endnu sidder i deres stillinger, da det kun er Daniel Sturridge, Coutinho, til dels Emre Can og Danny Ings man kan fastslå som gode køb. Hvilket med 2,5 milliarder brugt over de seneste to år, må stå som en dundrende fiasko.  Men Hunter, Edwards og Fallows kan vel reelt også kun anbefale og scoute udfra de betingelser som ejergruppen, John Henry, Mike Gordon ( den fyr igen) og Tom Werner opstiller med deres fokus på alder, statistik og lønloft. Altså hele ideen med at købe spillere der har potentiale til at blive noget, men hvor det er usikkert om det potentiale kan realiseres, enten på grund af den unge alder, eller på grund af skadeshistorik eller andre ting.

Som denne signatur ser det, så prøver ejergruppen og den sportslige ledelse at snyde et system som ikke kan snydes. Gode spillere der scorer mål, vinder kampe, trækker de andre spillere op mv. De koster penge. Både i transfersum og ikke mindst i løn. Det sidste noget LFC ikke har været villige til at vige fra i forhold til deres politik. Og når man ikke kan fremvise CL eller London som hjemstavn, så er det svært at købe og endvidere overbevise klassespillere om de at de skal tage til Liverpool, hvis det ikke skulle være for lønnen.

Alt dette, kan meget vel blive ændret med Jürgen Klopps ankomst. Ingen tvivl om at  han er en personlighed der kræver meget. Både af sine spillere og dem han arbejder med og under. Han har sagt at ingen spillere kommer ind, uden hans accept, og det tænker denne side står til troende, da han kommer ind, med en aura af en mand, der har en anderledes vægtfordeling i forhold til indflydelse, renome og magt end den tidligere manager. Jürgen Klopp valgte Liverpool og ikke omvendt. Det skubber til magtfordelingen internt i klubben, og ledelsen kan godt forvente at der skal udkæmpes transferslag med tyskeren, som det bør sig i en klub, der gerne vil være en storklub igen.

Alt dette bliver spændende at følge de næste år. For med ansættelsen af Klopp, kan FSG for første gang fremvise, at de har gjort det de lovede siden, de købte klubben, nemlig udvise ambitioner. Og hvis de ikke føjer ham, så vil den kritik de har være forskånet for, vokse sig større og større.

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *