Flaskepost fra B

Denne side vil fremover give plads til endnu en skribent, der i det her tilfælde, har masser af vid og bid.  Highjackede Brigitte Binger bosættende i Aarhus, har fået fri dessur, til at tackle et hvert musikalsk emne der falder hende ind. Hun starter ud med Skanderborgs helt egen smukfest, som hun ikke er begejstret for. Ordene er helt hendes egne, og vil givetvis give anledning til debat, men det er meningen med det hele. Enjoy and discuss / Esben

Hvorfor Smukfest ikke er mig

Da jeg så det nyligt offentliggjorte program til årets Smukfest, kunne jeg (igen) lynhurtigt konkludere, at Danmarks smukkeste festival ikke er noget for mig.

Uden at gøre mig selv til smagsdommer, er det alligevel ret nemt at skyde skylden på det håbløst forudsigelige og kunstnerisk uambitiøse musikprogram. Men der er flere ting der spiller ind.

Javist, er både Rihanna og Sia store solide navne og fine bookinger. Men jeg stejler lidt når Kim Larsen headlines som nummer tre på plakaten. Og det gør han, i den video Smukfest selv har lagt ud, da de offentliggjorde det meste af deres samlede program 

Målgruppen til Smukfest må siges at være det mest trofaste og tilbagevendende publikum, hvilket også afspejles i at Smukfest år efter år, er den hurtigst udsolgte festival i landet.

Men når Smukfest kan sælge samtlige 27.000 partout-billetter (uden at have løftet sløret for et eneste musiknavn), er det vel ikke fordi de er en musikfestival, men dybest set en forvokset byfest. De har da også for længst selv taget konsekvensen af det, og omdøbt Skanderborg Festival til Smukfest. Og folk må givetvis komme pga. stemningen

Men stemningen er heller ikke noget for mig. Bevares, jeg vil da gerne hamre fadøl i fem dage, men ikke for kr. 2195,- og slet ikke uden, at jeg på noget tidspunkt får pirret min musikalske nysgerrighed, med andet end fællesskrål til danske bands, der kan ses på enhver anden festival rundt om i landet.

Som en af mine gode venner sagde det; “…Hvert år, prøver folk at lokke mig med. Og hvert år siger jeg, at der ikke kommer noget jeg vil høre. Så siger de, at det er mere stemningen man kommer for, og jeg siger at jeg ikke bryder mig om stemningen. Så siger de, at det hjælper hvis man bor der, og fjerner derved den sidste tvivl om, at det bare er en byfest..”

Jeg vil gerne udfordres musikalsk, jeg vil gerne have kvalitet og jeg vil gerne på en festival der har større ambitioner end at være en forvokset byfest, eller en udvidet Grøn koncert. Jeg vil have musikalske oplevelser, der spænder bredere end en dårlig formiddag på P3.

Derfor ses vi ikke til Smukfest. / BB

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *