The Second Coming.

 

Forestil dig at Gud, har taget en uges ferie. At en uge i himmelår, svarer til ca. 400 i menneskeår. At han returnerer til sit kontor, veloplagt, frisk, udhvilet og med masser af billeder af de fisk han har fanget på sin ferie. Forestil Jer, hvad der er sket i mellemtiden.  Hvor nervøs Guds personlige assistent Jennie, er for at fortælle ham hvordan status er på jorden. Så har du omridset af John Nivens, mørkhumoristiske The Second Coming.

Gud er leder og bestyrelsesformand af firmaet Himlen. Hans bestyrelse består af ærkeengelende og hans søn, den potelskende Jesus med de krystalblå øjne og det lange lyse hår, som helst vil omtales JC. Profeten Mohamed, en super fin fyr, som har til opgave, at holde styr på muslimerne, Moses er fyr med storhedsvanvid der tog Guds simple men effektive budskab Be Nice og hakkede det til 10 bud, som ingen havde en chance for at overholde og at Lucificer er en Sopranos agtig fyr, med hestehale, og ølvom, der torturerer de frafaldne i helvede med sexlegetøj.

Så er karakterene ligesom sat på plads. For Gud der både bander som en skotsk havnearbejder, drikker og ryger pot, bliver voldsomt rasende da, han kommer hjem fra den uges ferie ( 400 år i menneskeår), og ser hvad vi har bedrevet af masseødelæggelser på kloden i mellemtiden. Hans første tanke er at udslette Jorden, og begynde forfra. Men det var trods alt, så stort et arbejde at skabe den til, at starte med, at han for anden gang, sender sin søn JC, tilbage til Jorden for at se om han kan tale lidt fornuft ind i os.

Well det går ikke bedre, end at JC ender op som falleret musiker, som bliver optaget af et X-factor ligende tv-program med ingen ringere end britiske Steven Stelfox ( hovedpersonen i Nivens Kill Your Friends ), som  personificeringen af alt hvad der er gået galt med menneskene i den tid, Gud holdte ferie. Det kommer der sædvanen tro, når vi taler John Niven, en  satirsk mørk, men ikke mindst hylemorsom historie ud af, kydret med de bedste bandeord, det britiske imperie kan mestre.

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *