Courtney Barnett

Courtney Barnett debuterede allerede i 2012 med en EP, der ikke rigtigt nåede ud over Australiens grænser. Det ændrede singlen “Avant Gardener”, og endnu en EP, dog på i 2013, og siden er det kun gået fremad for den 28-årige Indierock singer-songwriter fra Melbourne. Courtney Barnett har rødder i både garage-grunge og psych-country, og har stiftet sit eget pladeselskab Milk! Records.

Sidste forår udkom debutalbummet “Sometimes I sit and think, And sometimes i just sit”. Her fra skal især singlerne “Pedestrian at best”, “Depreston” og “Nobody really cares if you don’t go to the party” fremhæves. Min personlige favorit er den dystre apokalyptiske hymne “Kim’s Caravan”

“Don’t ask me what I really mean/ I am just a reflection/ Of what you really wanna see/ So take what you want from me”

Musikken leveres usentimentalt og sarkastisk, og er lettere pop-punket med skarpe hverdagsobserverende og finurlige tekster. Der følger visse forpligtelser med, når man spiller rock n’ roll og hedder Courtney, og denne Courtney er bestemt et frisk pust – Det bliver spændende at se, om hun nupper den Brit Award for Bedste internationale kvindelige artist, som hun er nomineret til. Den pris uddeles i øvrigt i aften d.24 februar.

Courtney Barnett kan opleves til sommer på årets Roskilde Festival.

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *