At odds with the world, with reality, with Britpop and with each other

Er der ét album fra 90erne, jeg ofte går tilbage til også her 22 år efter udgivelsen er det Suedes mørke nihilistiske mesterværk Dog Man Star. Efter succesen med debuten, som var et glam-pop-mesterværk, gjorde Suede noget der gik i den stik modsatte retning af den britpop tidsånd, de selv havde været frontløbere for og tog enhver form for optimisme og kvalte den med musikalsk fremsynethed, friktion, arrogance og stædighed, samt et – på det tidspunkt og i den tidsånd – unikt tekstunivers af forlis og drugs isolation.

I forbindelse med den overdådige re-issue Suede lancererede i anledningen af 20 års jubilæet for udgivelsen, hvor Bernard Butler remasterede og hjalp sin tidligere co-writer Brett Anderson med tracklisten, lavede musiksiden The Quietus en imponerende artikel om den svære – og katastrofale tilblivelse af DMS. Noget af det bedste musikjournalistik længe læst. Læs blot med her!

BBC lavede også i den forbindelse  en halv times radiodokumentar om de fatale indspilninger, som skal høres her

I skal til slut se noget af det sidste Butler & Anderson lavede sammen i Suede, inden forholdet blev så voldsomt afbrudt. Noget Anderson stadigvæk fortryder her to årtier efter. I forbindelse med udgivelsen af Suedes gode Night  Thoughts, sagde Anderson at han bebrejder sig selv dagligt, at han i stoftågerne følelsesmæssigt ikke kun række ud til en Butler der følte sig fremmedgjort og misforstået.

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *