The Severed Alliance

Tommy Heisz´ Himmelflugt og Højdeskræk udkommer i dag på Turbine forlaget. Denne side har læst bogen, om det københavnske pop´n´poet orkester.

Lad mig med det samme slå fast, at denne bog er ubetingede den bedste musikbog jeg har læst på dansk grund. Tommy Heisz er gået til sagen med en dybdegående grundighed, og har marathon interviewet adskillige kilder tæt på – og helt inde i bandet. Som sådan er det en dansk pedant til Johnny Rogans mammutværk om The Smiths “The Severed Alliance”.
Jens Unmack har op til udgivelsen fortalt, at det var et krav fra hans side af, for at medvirke i projektet, at det ikke kun er hans historie, hans vinkel der bliver fortalt, men at personer tæt på de to andre bandmedlemmer Henrik Hall og Hilmer Hassig også måtte komme til orde, når nu de to afdøde bandmedlemmer ikke kunne. Det tjener ham stor ære.

Vi følger bandet og personerne fra barndom til ungdom til successen, til det forliste venskab – og bandskab over til de tragiske dødsfald.
Fra hvad, der var en “os mod verden” alliance især mellem den erfarne musiker Hilmer Hassig og forsanger, men i begyndelsen uprøvede Jens Unmack udvikler sig gennem årene til sidst til en magtkamp især mellem de to, med Henrik Hall fanget i midten. Fra at bandet kæmper mod alle andre. Mod andre bands. Mod dårlige salgstal. Mod afvisninger. Mod pladeselskaber, kommer de til sidst til at kæmpe mod hinanden. Både om det musikalske udtryk, men også om økonomi og personlighed.
Alt dette fanger Tommy Heisz nøgent og nøgternt. Han leger ikke dommer, han tager ikke sider. Men prøver at få nuancerne med. Og det gør han godt, som uvildig dokumentarist. Han får forklaringerne med hvorfor det kunne ske, fra de forskellige lejre. Og gennem hele bogen kommer ingen igennem uskadt. Men hvem gør det igennem et helt liv? Igennem et ægteskab? For hvad vi opnår igennem bogen, er én indsigt i at det at være i et band, igennem så lang tid, er som at være i et ægteskab. Det kan slide. Det kan ende i skilsmisse. Og det slider på personerne. Der er kokainmisbrug. Utroskab. Der er uvenskab. Der er forlis. Der er dødsfald. Men der er også en fortælling om hvordan bandet på trods af det, overlever. Om hvordan de overlever. Og måske endda står stærkere end nogensinde før.

Tommy Heisz har begået den endelige fortælling om Love Shop. Han er kommet hele vejen rundt. Der kan ikke være mere tilbage. Alle er blevet hørt. Ingen kan føle sig overset. Og det er en fortælling. En historie, der på mange måder er ligeså stor, som den musik og poesi bandet igennem 25 år, har beriget Danmark med. Men også en historie, vi alle kan genkende os selv i. Finde os selv i. For det er i virkeligheden en historie om livet i alle dets facetter.

Alle Har En Drøm At Befri.

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *