Bøger vi har læst!

Jeg havde hørt om den! Havde læst om den. Havde hørt David Peace fortælle om den. Havde læst anmeldelserne. Havde hørt roserne. Havde set kritikken. Havde forstået at den var kontroversiel. Men fik den først købt for et stykke tid siden. Omstændigheder har dog gjort, at det har været muligt at færdiglæse David Peace´s The Damned United uden et minimum af pauser.

Brian Howard Clough betyder intet for mig.  Intet som helst. Intet! Andet end han var manager for det Nottingham Forrest hold, som kæmpede med Liverpool og Everton om mesterskaber i 80erne og at han havde en stor mund. En stor mund. Og et alkohol problem, og to European Cups.  Det vil sige to mere end Arsenal har. Samt at hans ene søn Nigel Clough spillede for Liverpool i starten af 90erne.

Sikke en bog! Et tryllebindende mesterværk.  Det er fiktion og dog! Fortællingen taget ud af og centeret om de 44 dage Clough fik som manager for Leeds United! Dirty Leeds United. Der hvor Clough efterfølger sin nemesis Don Revie. Sin ærkefjende. Og hvor maler Peace et mørkt billede! Et dystert og grimt billede. Et galgenhumoristisk billede. Af en mand besat af sig selv. Af succes. Af tvivl. Af alkohol. I mørke tider. I et mørkt England. I et mørkt Yorkshire. Det er en fortælling. En historie der foregår i og omkring fodbold. Men det er så meget mere. Det er fortællingen om en tid. Centeret om en kompleks mand fuld af idiosynkrasier, der er i krig med alle og sig selv, skrevet så levende at man er der. I frontlinjen. På sidelinjen. Man føler hvert et ord.

Hateful, hateful place; spiteful place, spiteful                                                             Elland Road, Leeds, Leeds, Leeds……..                                                                             Hateful, spiteful place, flecked in their phlegm

 

Please follow and like us:
error

2 Comments Bøger vi har læst!

 1. michonis 28. October 2015 at 22:22

  Filmen er faktisk også utrolig god

  Reply
  1. Esben 29. October 2015 at 7:04

   Det er den bestemt! Men lidt let. Bogen er svær. Mørk og svær.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *