Me and Liam had a massive, massive, massive fistfight three weeks before the world tour started

 

Sådan sagde Noel Gallagher i det – nu verdensberømte – interview med Esquire magazine. Og især dette citat, bed flere medier fast i. 

Men allerede i forbindelsen med udgivelsen af det første Noel Gallagher´s High Flying Birds album, fortalte Noel om episoden, som han dengang blot nævnte i en bisætning. Men hvad vi ved er, at ca. tre uger før, at Oasis world tour skal begynde, er Liam, Noel, deres koner og ældre bror Poul til bryllup hos et familiemedlem i Irland. På hotellet, ender det så i den slåskamp som Noel nu fortæller mere indgående om.

Hvad vi ved mere er, at efter slåskampen, begynder Liam at indtale surrealistiske  og truende beskeder- midt om natten – på både Noels og hustruen Sara McDonalds telefon. Hvilke gør at team Noel er nødt til at skifte telefon. Vi gentager lige, at dette her sker uger før, at Oasis skal påbegynde deres største turné nogensinde. Hyggelig atmosfære, at skulle spendere de næste 8-9 måneder i, hvilket dog mirakuløst næsten lykkes, indtil tingene kammer over i Paris tre dage før tourslut.

Angiveligt er der flere grunde til konflikten, skal man tro Noel Gallaghers udmeldinger. Under indspilningen til Dig Out Your Soul  – det album bandet skal ud og fremvise – i LA, tager Liam pludselig hjem til London for at blive gift med Nicole Appleton ( fra All Saints), uden at fortælle hverken Noel eller resten af bandet om det. Det betyder at to sange, heriblandt én sang som Noel havde udset som single, ikke bliver færdigindspillet på grund af Liams manglende vokal. Ydermere vil Liam gerne have reklameplads i Oasis´ tourprogram til hans nystartede Pretty Green tøjmærke. Det nægter Noel, da han vil have at Liam skal betale for det.

Alt dette + andre mere personlige stridspunkter, leder hen til brylluppet i Irland og den alvorlige slåskamp på hotellet, hvilket gør at i forbindelse med, at Oasis øver op til touren, ankommer Liam i bil, synger 1-3 sange, udveksler ikke et ord med nogen og tager afsted igen.

Der er – og var aldrig et kedeligt øjeblik når vi taler om The Gallaghers!

 

 

Please follow and like us:
error

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *